torsdag 17. januar 2008

Begrunnelse for valg av nettsteder

videre.ntnu.no
Jeg studerer ved NTNU og da er det logisk at dette nettstedet kommer med i lenkesamlingen.

bjørkelangen.vgs.no
Bjørkelangen videregående skole har vært mitt arbeidssted i 20 år, og denne skolen vil jeg gjerne vise fram.

Itu.no - ITU-Monitor



Itu.no er en velutviklet nettside om forskning og utvikling innen digital kompetanse. Siden formidler alt fra konferanser, nyheter til konkret veiledning i fag for lærere. Legg spesielt merke til "forskning viser" - en kortfattet og lettlest samling av forskningsresultater inne feltet IKT og utdanning. - Både nasjonale og internasjonale. Pensum for studentene/skoleledere på NTNU er blant annet boka ITU-Monitor 2007. Det er en kartleggingsundersøkelse av hvordan og hvor mye IKT benyttes i skolen.

Diglib.no
Her har mange forlag slått seg sammen og laget en portal hvor vi finner mange digitale læringsressurser. Det har vært mye snakk om diglib i videregående skole i det siste, og det er en naturlig lenke/innholdsportal å fremheve i bloggen. Elevene får jobbe med mange interaktive element når de går igjennom lærestoffet. Man finner både videoer og filmklipp i læringsressursene.

dubestemmer.no

I vårt læringsarbeid på nettet trenger vi i aller høyeste grad å fokusere på personvern overfor elevene - og oss selv for den sakens skyld. Mange går i den fella at de utleverer for mye om seg selv på nettet. "Man er ikke alltid så anonym som man tror". En veldig nyttig side. Her ligger alt klart, som på et "sølvfat", for oss på skolen - brukerveiledninger, presentasjoner, plakater osv. Det kan bestilles klassesett av heftet.
Hva syntes du om disse nettstedene? Hvorfor er de relevante for deg?

2 kommentarer:

Kjell Atle sa...

Greie begrunnelser, Sylvia. KUnne vært interessant å høre mer om hvordan diskusjonen om diglib går. HVIS DU HAR TID NÅ I INNSPURTEN. Bruker dere den mye? Er den nyttig?

Anonym sa...

Diglib er nok noe av det mest spennende som har skjedd de siste årene innen digitale læremidler. Det er flott at forlagene har gått sammen om å lage dette. Filologavdelingen hos oss har i visse fag brukt ressursen. Jeg vil ikke si at diglib har blitt brukt mye, men ledelsen har snakket om hvordan vi skal spre/dele mer kunnskap om mulighetene som ligger der. Det er en stor fordel at diglib er kompatibelt med ITL. Man kan bare legge til ressursen og laste opp ønsket undervisningsopplegg. Vi har snakket om at dette kan være en ny måte å tilpasse opplæringen på. Det ligger mange fine øvingsoppgaver der og grensesnittet tilsier at flere læringsstrategier kan ivaretas. Sylvia