torsdag 10. januar 2008

Gratisprinsippet

Nedenfor kan du lese et utdrag fra Økonomiplanen for Akershus fylkeskommune 2008-2011:
Fylkestinget har vedtatt at alle elever i Akershus fylkeskommune skal ha tilgang til PC i læringsarbeidet innen utløpet av skoleåret 2009-10. Det settes av totalt 44 mill kr i disse to årene til innkjøp av PC-er til alle elever, i tillegg til de ca 20 mill kr skolene allerede bruker til innkjøp av datautstyr hvert år. I dag er det bare noen få skoler som har en tilfredsstillende trådløs infrastruktur til å håndtere en full dekning med bærbare PC-er. Dette må bygges ut. Derfor skjer innføringen av bærbare PC-er til alle over to år.
I 2007 er det bevilget totalt 28 mill kr ekstra til utbygging av trådløs infrastruktur, elektroinstallasjoner og låsbare skap. Kompetanseheving i pedagogisk bruk av IKT vil også skje parallelt i to-årsperioden.

Dette er en voldsom satsing! Ganske plutselig vil klasserommene være fylt med inntil 30 elever, og hver av de sitter med hver sin bærbare PC foran seg. Hvilke utfordringer vil vi møte på hver enkelt skole?

1 kommentar:

Anonym sa...

Ser for meg at man vil møte mange frustrasjoner ved innføring av bærbare PC-er i skolen. Rett og slett fordi PC-en plutselig blir den dominerende brikken i klasserommet som "ingen" vet hva de skal bruke til. Satt litt på spissen, men tror ikke det er så langt unna sannheten, selv om det sikkert finnes hederlige unntak. Nå har fylkeskommuene kommet med pengene - når kommer de med de didaktiske veiledningene? Som skoleeiere har de vel tenkt gjennom hva PC-ene skal brukes til?