torsdag 10. januar 2008

Second Life


Second Life - Hva er det?

Second Life er en online 3D-verden med over 6,6 millioner registrerte brukere. En rekke "virkelige" universitet, eks. Harvard, har etablert seg med avdeling i Second Life. Syddanske universitet er også iferd med å bygge et virtuelt fakkultet. I Norge, til opplysning, er NRK også i gang med å opprette en avdeling i Second Life - så følg med! -Finnes det virkelig læring i en virtuell verden? Les denne interessante artikkelen og ikke minst! Se vidoene: http://itu.no/Tema/SL/view

Er det noen der ute i "skolenorge" som har forsøkt seg på denne formen for læringsstrategi?


4 kommentarer:

rkransvik sa...

Spennende med disse mulighetene, men er det egentlig i denne retningen vi ønsker å føre utviklingen i skolen? Jo flere elementer av denne type vi fører inn i skolen, jo kjedeligere fremstår jo "vanlig" undervisning, som jeg fortsatt tror har mye for seg. Av og til møter man elever som etterspør "å gjøre noe gøy i dag". For å sette det litt på spissen: Hvem har sagt at alt i skolen skal være gøy? Tror at denne type hjelpemidler må brukes kritisk.

Kjell Atle sa...

Second life har jeg ingen erfaringer med, men vurderer å se på dette til neste kull med masterstudenter. Kanskje blir Second Life for dem, det som blogging har vært for enkelte av dere? Har også sans for Rogers kommentar. Ikke alt som elevene driver med i fritida, skal på dødog liv inn i skolen. På den andre siden: Her gis nye muligheter for utfoldelse og læring. Og hvordan vet vi hva som er eller kan være nyttig hvis vi ikke prøver. Det er lov å gå på trynet innimellom. Kanskje også nødvendig.

rkransvik sa...

Forsker Jonas Linderoth ved Gøteborgs universitet viser til visse fordeler med å bruke spill i undervisningen, men gjør samtidig oppmerksom på at det krever en lærer som er ekstra interessert og jobber med dette aktivt. Man må se på spill som et læremiddel man jobber med, ikke bare bruker!

Igjen er det vikig med kritisk bruk av IKT, samt at man har en pedagogisk og didaktisk forståelse av de metodene man bruker i skolen. Undervisningen bør, som nevnt i innlegg i egen blogg, ikke være styrt av uoverveide valg!

Anonym sa...

Second Life er utrolig spennende, det finnes utrolig mye god informasjon der ute og man kan møte personer med god fagbakgrunn der som man ikke møter andre steder. Jeg har selv bare brukt litt tid for å se hva det går ut på. Problemer er at det er veldig tidkrevende, slik at jeg reserverer meg litt for å sette igang med dette i undervisningen. Jeg er redd det tar litt for mye tid, og det er lett "å rote seg bort" der. Men jeg kommer til å vise det frem for elevene, slik at de selv kan utforske dette hvis de ønsker dette. Jeg kan komme tilbake til dette:)