lørdag 12. januar 2008

GIT-Grunnleggende IT-kompetanse

Akershus fylkeskommune har laget en opplæringsportal for grunnlegende IT-kompetanse. Alle pedagogene på Bjørkelangen videregående skole ble pålagt å gjennomføre dette kurset. Kurset ble lagt ut på ITL og resultatene gir oss en pekepinn på hvordan "ståa er" hos oss. I etterkant vil det bli tilbudt internkurs på skolen. Kursene vil kunne sies å være i kategorien "differensiert opplæring/nivådifferensiering". Vi mener at tidligere kurs ikke har gitt oss den progresjonen vi ønsker. De som er ivrige brukere av IKT fortsetter med jevn stigning, mens de som er mer i startgropa - ja, de forblir i den gropa litt for lenge. Hva mener dere?

3 kommentarer:

Kjell Atle sa...

Kunne du si llitt mer om hva slags kurs som tilbys, og om erfaringene med dem? Er det kurs i grunnleggende IKT-ferdigheter (word, excel etc.), eller kurs av typen "web 2.0 i undervisningen".

Anonym sa...

Kurset er ikke av typen "web 2.0 i undervisningen", det kommer nok først i annen runde. Kursene har følgende innhold: -Filbehandling, operativsystem, tekstbehandling, regneark og presentasjon. Elektronisk post, kalender, internett, nettleser og IT-sikkerhet. Men, jeg skulle ønske at vi snart kom et skritt videre.

Anonym sa...

Jeg har veldig stor tro på interne kurs. Min er faring er faktisk at dersom en har spesielt tilrettelagte kurs etter internt behov - så blir det enda større utbytte av kurset. Det at alle må igjennom kurset er også smart. Det blir en skole i skolen for å profesjonalisere medarbeiderne. Mæget bra!